Снимка: фейсбукОрганизацията за почистването на мазута от Созопол е почти завършена. Времето

...
Снимка: фейсбукОрганизацията за почистването на мазута от Созопол е почти завършена. Времето
Коментари Харесай

Борисов от Созопол: Това не е първият разлив в света, да оставим специалистите да си свършат работата

Снимка: фейсбук

Организацията за почистването на мазута от Созопол е съвсем приключена. Времето не разрешава да пуснем почистването през днешния ден. Ще използваме времето за спомагателна организация. Това заяви пред журналисти представител на компанията, която ще почисти приключването на мазута от 100-годишен американски транспортен съд край Созопол, написа novini.bg. 

" Туризмът е едно от препитанията на региона. Говорих с водолазите и взехме решение за финансиране на източването на мазута, когато времето го разрешава. С наличната техника и човешкия потенциал трябва да се изпомпа всичко, само че безвредно. Черно море е подло, дано да се пази живота на хората, а не след това да страдаме за някой умрял водолаз ", сподели още премиерът Бойко Борисов.

" Всички показаха предпочитание американският транспортен съд да остане като атракция и да се резервира за водолазите. Не е първият транспортен съд с разлив в света. Всичко, което се изиска от мен и държавното управление към този момент е свършено ", добави Борисов.

" Ще се оправим със обстановката, всичко належащо е проведено. Към момента има единствено филм от мазут, петна към този момент няма ", приключи тематиката министърът на транспорта Ивайло Московски. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР